Actueel

Om in een oogopslag de disciplines en onderwerpen te zien die betrekking hebben op duurzaamheid is de Zorgbloem een handig overzicht.

25 januari 2019

Minister Bruno Bruins voor Medische Zorg en Sport heeft 10 oktober de Green Deal ‘Duurzame zorg voor een gezonde toekomst’ getekend. Hiermee maken 132 partijen uit de zorg, overheid en bedrijfsleven afspraken om de zorg in Nederland duurzamer te maken.

11 oktober 2018

“Aandacht voor eten, samen eten en samen koken is niet alleen veel gezonder, maar is ook veel gezelliger. Dat alles heeft een positieve invloed op het welzijn van ouderen,” aldus staatssecretaris Van Rijn (VWS). Helene van der Vloed van Triocare neemt deel aan deze Taskforce.

4 oktober 2017

Wereldwijd wordt een cocktail van medicijnen en multi-resistente bacteriën van humane en veterinaire oorsprong in (drink-)water, bodem, voedsel en lucht aangetroffen. De zorgsector zoekt naar antwoorden op deze maatschappelijke uitdaging. Tijdens de conferentie ligt de nadruk op concrete handelingsopties om risico’s van deze kringloop te verminderen. Meer informatie en inschrijven vindt u hier. Relaties van Triocare […]

1 oktober 2017

De Nederlandse Vereniging voor de Verenigde Naties nodigde op 8 mei jl. Jan Pronk uit als gastspreker. Hij sprak over de achtergrond van de 17 Sustainable Development Goals en het effect als 190 regeringen van de aangesloten landen aan het werk gaan met de SDG’s.

8 mei 2017