Eosta ontvangt Koning Willem I duurzaamheidsprijs

Koningin Máxima bracht op 4 december jl. haar bezoek aan Eosta naar aanleiding van de uitreiking van de Koning Willem I Duurzaamheidsprijs in 2018 aan de biologische groente- en fruitspecialist. Eosta nam de afgelopen jaren een voortrekkersrol op zich door True Cost Accounting in de praktijk te brengen.

De inspanningen van Eosta op het gebied van True Cost Accounting speelden een belangrijke rol bij toekenning van de prijs, zo bleek uit de woorden van Klaas Knot, president van de Nederlandsche Bank en voorzitter van de prijs.

“Succesvol ondernemerschap gaat niet alleen over financiën, maar ook over hoe succesvol je met de mens en de natuur omgaat,” zei Klaas Knot. Hij vervolgde: “Onze maatschappij en het bedrijfsleven zijn op weg naar een nieuwe definitie van winst en verlies waarin people en planet verdisconteerd zijn. Dat is een fantastische stap, een systeemverandering waarin Eosta met haar partners een belangrijke voortrekkersrol speelt.”

Triocare is van mening dat de zorgsector ook bij hun inkoop uit zou moeten gaan van True Cost Accounting. Mee denken over dit onderwerp? Neem gerust contact op.

 

Deel via: