Stakeholderidaloog: de kracht van samenwerken en met elkaar in gesprek gaan

Ervaring leert dat toeleveranciers  meer voor zorginstellingen kunnen betekenen op het gebied van duurzaamheid/toekomstbestendigheid dan op het eerste gezicht gedacht. De waan van de dag voorkomt dat er gelegenheid is om eens dieper in te gaan op ambities van zorgorganisaties. Een stakeholderdialoog kan hier een oplossing voor bieden.

Zo organiseerde Triocare een stakeholderdialoog tussen een zorgorganisatie en haar toeleveranciers op het gebied van het vastgoed. Nadat de vastgoedambitie binnen de zorginstelling helder was, gedragen door de Raad van Bestuur, nodigden wij alle direct betrokken toeleveranciers uit. De bijeenkomst had als doel met elkaar in gesprek te gaan over de ambitie van de organisatie en de vraag op welke wijze de toeleveranciers zouden kunnen helpen het doel te bereiken.

Er vielen twee zaken op:

  1. het grote animo om aanwezig te zijn bij de bijeenkomst
  2. de duurzaamheidsambities en kennis bij de toeleveranciers

De druk op zorgorganisaties om maatschappelijke verantwoordelijkheid te nemen over gebruik van energie, CO2 uitstoot en medicijnresten in het afvalwater is groot. Zij hoeven niet alleen deze uitdaging aan te gaan, legio bedrijven staan klaar met kennis om hen hierbij te helpen.

Meer weten over ons aanbod? Wij nodigen u graag uit om in gesprek te gaan.

Deel via: