Triocare aangesloten bij Transitiecoalitie Voedsel

Triocare heeft zich aangesloten bij de Transitiecoalitie voedsel.

De Transitiecoalitie Voedsel is een coalitie van Nederlandse koplopers in de wereld van landbouw, voedsel, natuur en gezondheid. Inmiddels zijn er meer dan 150 partijen aangesloten bij deze coalitie. Gewerkt wordt aan nieuwe oplossingen voor het huidige voedselsysteem dat ecologisch, sociaal en economisch steeds meer vastloopt. Ondernemers, kenniscentra, financiers, cateraars kortom de leden hebben een grote diversiteit aan achtergrond.

Triocare werkt ook met organisaties aan het verbeteren van het aanbod van voeding. Wij zien voeding niet alleen als medicijn maar ook het sociale component van wezenlijk belang.

Onlangs heeft de coalitie zich gemengd in het debat over het preventieakkoord. Aan de vooravond van het Preventieakkoord dat VWS-staatssecretaris Blokhuis momenteel voorbereidt pleit de Transitiecoalitie Voedsel voor krachtige maatregelen op het gebied van gezonde voeding. De coalitie wil onder meer dat de maatschappelijke kosten meer in de prijs van ongezond en niet duurzaam geproduceerd voedsel worden verwerkt. Dat kan via de introductie van het true cost/true price principe en via belastingmaatregelen van de overheid. Voorts pleit zij voor ingrijpende maatregelen om gezond en duurzaam voedsel voor de consument gemakkelijker bereikbaar te maken en de promotie van ongezond en niet duurzaam geproduceerd voedsel flink te reduceren. Zie voor meer informatie over deze actieve coalitie www.transitiecoalitievoedsel.nl.

Deel via: