Over ons

Visie

Triocare wil een bijdrage leveren aan de verandering naar een duurzame, toekomstbestendige en veerkrachtige samenleving. Hierbij staan de mens en het milieu centraal.

Deze verandering resulteert in betekenisvol leven, een samenleving waar ieder mens van waarde is en levert een bijdrage aan een gezond en schoon milieu.

Wij focussen ons op de zorgsector. Dit doen wij omdat wij ervan overtuigd zijn dat een duurzame zorgsector een positieve uitwerking heeft op het sociale leven, de ecologie en de economie.

 

Missie

Triocare gelooft in de visie van positieve gezondheid. Positieve gezondheid in plaats van gezondheid als afwezigheid van ziekte. Positieve gezondheid, ontwikkelt door Machteld Huber, is een aanpak om de mens centraal te stellen en niet de ziekte, om kracht aan te spreken en niet zwakte, om het gezonde in de mens te versterken. Positieve gezondheid bestaat uit zes dimensies: lichaamsfuncties, mentaal welbevinden, de spiritueel-existentiƫle dimensie, kwaliteit van leven, sociaal-maatschappelijk participeren en dagelijks functioneren.

Door de zorgsector vooruit te helpen bij duurzame keuzes op het gebied van inkoop, milieu, gezonde voeding en mobiliteit ontstaat door het grote volume van de sector een versnelling van het duurzame aanbod in Nederland.Ā Duurzaam beleid van deze sector verbetert de luchtkwaliteit, vermindert CO2 uitstoot en watervervuiling. Duurzame innovatie helpt de zorgsector haar footprint te verminderen.

Positieve Gezondheid en duurzame maatregelen leveren de samenleving betrokken, krachtige burgers op en een schoner milieu.