Activeren: MVO Expedities Duurzame Zorg

Om organisaties te helpen innovaties door te voeren in de langdurige strategie en het werkbaar te maken tot op de werkvloer organiseren wij zogenaamde expedities. Deze trajecten zijn met meer (zorg) organisaties en externe stakeholders zoals een financier, verzekeraar of plaatselijke gemeente of de Provincie. Een expeditie duurt gemiddeld een jaar en geeft kennis op actuele onderwerpen. Het uitgangspunt is de belevingswereld van de patiënt, cliënt, bewoner, gebruiker van de zorg vandaar werken we naar het organisatieniveau om te eindigen op systeemniveau. Op organisatieniveau komen vraagstukken als kwaliteit van patiëntenzorg en de medewerkers aan bod. Maar ook de efficiency en duurzaamheid van de bedrijfsvoering zijn essentiële onderwerpen. Op systeemniveau werken we aan de vraag hoe de zorgketen optimaal kan zijn en de rol van de gemeenschap voor de zorgorganisaties vice versa.

De reis van de expeditie wordt genoteerd in een zogenaamde ‘learning history’. Zie als voorbeeld de Learning History van de MVO Expeditie Duurzame Zorg Noord die in Groningen, Friesland en Drenthe is georganiseerd met 15 partijen. (8 zorgorganisaties en 7 externe stakeholders) of de eerste landelijke expeditie met 8 deelnemers: Albert Schweitzer Ziekenhuis, BrabantZorg, ParnassiaGroep, Philadelphiazorg, Pi-Groep, Radboudumc, Spaarne Ziekenhuis en het UMC Utrecht.

***
Feestelijke afsluiting 1e MVO Expeditie Duurzame Zorg met overhandiging ‘Learning History’ door de heer Van den Dungen, DG Curatieve Zorg ministerie VWS aan de RvB van de 1e 8 deelnemers.
Deel via: